Trouwen? JA!

Trouwen is sowieso een heel goed idee! Super leuk dat jullie deze stap met elkaar gaan zetten. En misschien wel met mij. Uiteraard trouw ik iedereen; de liefde kent geen grenzen. Er komt aardig wat bij kijken en er zijn verschillende mogelijkheden. Ik leg je graag uit hoe het werkt. 

Mijn werkwijze

Welke optie jullie ook kiezen, ik garandeer jullie dat ik mijn stinkende best doe om er een onvergetelijke dag van te maken. Hoe ga ik te werk? Zodra jullie mij benaderd hebben, stel ik een telefonische of online kennismaking voor. Tijdens dit klikgesprek kunnen we kijken of we echt een match made in heaven zijn. Zodra jullie kiezen voor Babs Deborah Trouwt, plannen we een intakegesprek in. Tijdens dat gesprek, wat meestal zo'n 2,5 à 3 uur duurt, vraag ik jullie het hemd van het lijf. Het liefst doe ik dit bij jullie thuis. Uiteraard bespreken we uitgebreid jullie wensen en ga ik daarna voor jullie aan de slag. Ik benader, als dat mag, ook graag jullie vrienden en familie. Ik ga denken, schrijven, schrappen, herlezen en dat een aantal keer. Vervolgens zien jullie mij op de grote dag: het feest kan beginnen!

 

Wettelijk huwelijk

Een wettelijk (of burgerlijk) huwelijk is een officiële huwelijksvoltrekking. In de gemeente van jullie keuze op een officiële trouwlocatie zeggen jullie hartstochtelijk JA tegen elkaar. Ik kan als zelfstandige BABS deze officiële huwelijksvoltrekking verzorgen. Ik ben al beëdigd omdat ik zelf ook huwelijken voltrek als BABS voor een gemeente in Brabant. Ik moet dan alleen nog benoemd worden als BABS voor 1 dag in de gemeente van jullie keuze. Dit gaat niet in alle gemeenten even makkelijk. Het helpt overigens wel dat ik al beëdigd ben; dit scheelt ook in de kosten. Tijdens het wettelijk huwelijk is er meestal een bode van de betreffende gemeente aanwezig. De bode haalt en brengt de akte en begeleidt het passeren van de akte (het tekenen). Indien nodig kan ik eventueel ook zelf de akte passeren en zorgen dat de stukken bij de gemeente terechtkomen. 

 

Ceremonieel huwelijk

Veel bruidsparen kiezen steeds vaker voor een ceremonieel huwelijk. Zeker als je een ceremonie wilt zonder grenzen en beperkingen. Zo ongeveer alles kan; qua tijdstip, locatie en invulling. Helemaal zoals jullie willen. Hoe het werkt? Dat ceremonieel trouwen? Jullie gaan eerst langs het gemeentehuis om jullie huwelijk officieel te maken. Om kosten te besparen kiezen veel koppels ervoor om gratis te trouwen. Samen of in een klein gezelschap. Sommige gemeenten bieden budgeturen aan; tijdens deze momenten kun je tegen een sterk gereduceerd tarief elkaar het ja-woord geven. Op deze manier beperk je de kosten. Na jullie officiële huwelijk kan ik jullie ceremoniële huwelijk verzorgen op een later moment. Helemaal zoals "voor het echie". Compleet met jullie gasten, de ringen, muziek, bruidskinderen, geloften, ondertekenen van een door mij gemaakte trouwakte... Alle toeters en bellen. Niemand die in de gaten zal hebben dat het een ceremonieel huwelijk is. 

 

Kinderen

Hebben jullie kinderen? Dan is het hartstikke leuk om ze bij jullie ceremonie te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan het mee-tekenen op een door mij gemaakte akte of aan het uitwisselen van een extra ring voor jullie kind(eren). Willen jullie graag dat jullie hond, konijn of shetland pony de ringen komt brengen? Tijdens een ceremonieel huwelijk kan het allemaal. Mits de locatie akkoord gaat uiteraard. 

 

Omzetting van een geregistreerd partnerschap

Zijn jullie al geregistreerd partner en willen jullie een omzetting naar een huwelijk? Ook dat kan! Een omzetting is een administratieve handeling die je met zijn tweetjes in het gemeentehuis doet. Zonder getuigen. Veel leuker is het om de omzetting te vieren met een ceremonie met alles erop en eraan. Precies zoals jullie willen. Ik maak een dijk van een toespraak; compleet met ja-woord en uitwisseling van de trouwringen. Of tatoeage, maar dat is geheel op eigen risico ;). 

 

Renewing the vows

Zijn jullie al getrouwd? Misschien 5, 25 of 50 jaar? Was jullie huwelijksceremonie niet wat je ervan gehoopt had en wil je het overdoen? Willen jullie elkaar voor de tweede, derde of honderdste keer opnieuw de liefde verklaren? Of hebben jullie gewoon zin in een HEEL gaaf feest? Doe het dan gewoon nog een keer! De liefde mag gevierd worden, dus zeg gewoon nog een keer JA tegen Babs Deborah. Neem Contact met mij op en ik vertel je alles wat je wilt weten. 

 

Trouwen in het buitenland

Ik zeg geen nee tegen een buitenlands avontuur. Super als ik jullie ceremonieel mag trouwen in het buitenland. Een wettelijke huwelijkssluiting in het buitenland is soms behoorlijk ingewikkeld. Veel makkelijker is het om in Nederland (gratis) het officiële gedeelte te doen. Ik heb een voorliefde voor Curaçao (en ik weet er aardig de weg) maar ik vlieg ook met alle liefde naar Frankrijk, Italië of Spanje. Meer uitleg over de Tarieven en bijkomende kosten vind je hier.